Wheels On The Reels: 20 Awesome Vanity License Plates From Film (Quiz)

Typically employed as a comedic sight gag or visual accent for character development, the vanity license plate has a long and rich history in film. Compiled below are 20 examples of the form, along with a simple but challenging quiz.

How many of these ego-fueling alphanumerical strings can you identify?

1. ECTO-1

ECTO-1
A. Ghost In The Machine
B. Ghostbusters
C. Ghost

2. NRVOUS

NRVOUS
A. Home Alone
B. Ferris Bueller’s Day Off
C. Abraham Lincoln: Vampire Hunter

3. BAN ONE

BAN ONE
A. Drive
B. The Cannonball Run
C. Smokey And The Bandit

4. PSY WGN

PSY WGN
A. Kill Bill: Vol 1.
B. Death Proof
C. The Fast And The Furious

5. OUTATIME

OUTATIME
A. Bill & Ted’s Excellent Adventure
B. Back To The Future
C. Hot Tub Time Machine

 

6. AZZ KIKR

AZZ KIKR
A. Armageddon
B. Transformers
C. Con-Air

7. SO COOL

SO COOL
A. Adventures In Babysitting
B. Ferris Bueller’s Day Off
C. Planes, Trains and Automobiles

8. MY PRSHE

MY PRSHE
A. Office Space
B. Idiocracy
C. Pineapple Express

9. SOUTHPAW

SOUTHPAW
A. Raging Bull
B. Rocky IV
C. Rocky II

10. AWSOM 50

AWSOM 50
A. The Good Life
B. Driven
C. Cobra

11. LUV ME

LUV ME
A. National Lampoon’s Vacation
B. Gone In 60 Seconds
C. Christine

12. MUF DVR

MUF DVR
A. Dazed & Confused
B. Dude, Where’s My Car?
C. Up In Smoke

13. UZI 4U

UZI 4U
A. Raising Arizona
B. Zero Dark Thirty
C. Tremors

14. DEV IL

DEV IL
A. 101 Dalmatians
B. The Aristocats
C. The Devil Wears Prada

15. THX 138

THX 138
A. Star Wars: A New Hope
B. Swingers
C. American Graffiti

(Less a vanity plate and more of a directorial Easter Egg-cum-calling card.)

16. FCK IT

FCK IT
A. Friday
B. Boyz N The Hood
C. Training Day

17. STARK 33

STARK 33
A. Iron Man
B. Iron Man 2
C. The Avengers

18. BENNY

BENNY
A. Who Framed Roger Rabbit?
B. Cars
C. Hop

19. D-FENS

BENNY
A. The War Of The Roses
B. Falling Down
C. Romancing The Stone

20. SPOIL’D ROTT’N I

SPOIL’D ROTT’N I
A. Star Wars: The Empire Strikes Back
B. Spaceballs
C. The Last Starfighter

ANSWERS

1. B 2. B 3. C 4. A 5. B 6. C 7. A 8. A 9. B 10. C 11. A 12. C 13. C 14. A 15. C 16. A. 17. C 18. A 19. B 20. B

YOUR SCORE

0-4: Unsafe at any speed.

5-8: License suspended pending remedial actions.

9-12: Provisional driving privileges hereby granted.

13-16: More machine than man, more Autobot than Decepticon.

17-20: Do you write for Jalopnik?

See more vanity license plates at BuzzFeed!


Share this post



← Older Post Newer Post →