Wheels On The Reels: 20 Awesome Vanity License Plates From Film (Quiz)

Typically employed as a comedic sight gag or visual accent for character development, the vanity license plate has a long and rich history in film. Compiled below are 20 examples of the form, along with a simple but challenging quiz.

How many of these ego-fueling alphanumerical strings can you identify?

1. ECTO-1

ghost-busters-ecto-1-license-plate
A. Ghost In The Machine
B. Ghostbusters
C. Ghost

2. NRVOUS

ferris-bueller-nrvous-license-plate
A. Home Alone
B. Ferris Bueller’s Day Off
C. Abraham Lincoln: Vampire Hunter

3. BAN ONE

bandit_back
A. Drive
B. The Cannonball Run
C. Smokey And The Bandit

4. PSY WGN

psy-wgn-license-plate-kill-bill
A. Kill Bill: Vol 1.
B. Death Proof
C. The Fast And The Furious

5. OUTATIME

outatime-license-plate
A. Bill & Ted’s Excellent Adventure
B. Back To The Future
C. Hot Tub Time Machine

6. AZZ KIKR

con-air-azz-kikr-license-plate
A. Armageddon
B. Transformers
C. Con-Air

7. SO COOL

adventures-in-babysitting-so-cool-license-plate
A. Adventures In Babysitting
B. Ferris Bueller’s Day Off
C. Planes, Trains and Automobiles

8. MY PRSHE

lumbergh-porcche-office-space
A. Office Space
B. Idiocracy
C. Pineapple Express

9. SOUTHPAW

rocky-iv-southpaw-license-plate
A. Raging Bull
B. Rocky IV
C. Rocky II

10. AWSOM 50

awsom-50-cobra-license-plate
A. The Good Life
B. Driven
C. Cobra

11. LUV ME

luv-me-license-plate-national-lampoon-vacaction copy
A. National Lampoon’s Vacation
B. Gone In 60 Seconds
C. Christine

12. MUF DVR

muf-dvr-license-plate
A. Dazed & Confused
B. Dude, Where’s My Car?
C. Up In Smoke

13. UZI 4U

uzi-4-u-tremors-license-plate
A. Raising Arizona
B. Zero Dark Thirty
C. Tremors

14. DEV IL

101-dalmatians-cruella-deville-license-plate
A. 101 Dalmatians
B. The Aristocats
C. The Devil Wears Prada

15. THX 138

AmericanGraffiti1
A. Star Wars: A New Hope
B. Swingers
C. American Graffiti

(Less a vanity plate and more of a directorial Easter Egg-cum-calling card.)

16. FCK IT

friday-fck-it-license-plate
A. Friday
B. Boyz N The Hood
C. Training Day

17. STARK 33

tony-stark-bruce-banner-license-plate
A. Iron Man
B. Iron Man 2
C. The Avengers

18. BENNY

roger-rabbit-benny-license-plate
A. Who Framed Roger Rabbit?
B. Cars
C. Hop

19. D-FENS

dfens-falling-down-license-plate
A. The War Of The Roses
B. Falling Down
C. Romancing The Stone

20. SPOIL’D ROTT’N I

spoil-d-rottn-license-plate-spaceballs
A. Star Wars: The Empire Strikes Back
B. Spaceballs
C. The Last Starfighter

ANSWERS

1. B 2. B 3. C 4. A 5. B 6. C 7. A 8. A 9. B 10. C 11. A 12. C 13. C 14. A 15. C 16. A. 17. C 18. A 19. B 20. B

YOUR SCORE

0-4: Unsafe at any speed.

5-8: License suspended pending remedial actions.

9-12: Provisional driving privileges hereby granted.

13-16: More machine than man, more Autobot than Decepticon.

17-20: Do you write for Jalopnik?

See more vanity license plates at BuzzFeed!

Contact us: travis [at] founditemclothing.com

This entry was posted in And On And On And On It Goes..., Eye Candy, Ferris Bueller's Day Off, Film, LInk Bait, Lists, Pop Culture, The '80s, The '90s and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>